Mentor bijles/schoolwerk

Voor het project ‘Onderwijsbrug’ is LSM op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en/of studenten die, als mentor, jonge migranten willen begeleiden bij hun leerproces en in het onderwijs.

Over project Onderwijsbrug

LSM biedt jonge migranten hulp bij het overbruggen van culturele verschillen door hen te begeleiden bij hun leerproces binnen het onderwijs. Dit doen we door een brug te slaan tussen het onderwijssysteem van het land van herkomst van en het onderwijssysteem in Nederland. Hiermee streven we naar een positieve invloed op het leerproces van kinderen en jongeren.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die op vrijwillige basis samenwerken om jonge migranten te helpen bij hun leerproces en/of hen te helpen met het overbruggen van het onderwijssysteem van hun land van herkomst en het onderwijssysteem in Nederland.

Functieomschrijving

In deze rol help je kinderen en adolescenten, van wie de opleiding door migratie of vlucht is onderbroken, hun weg te vinden in het Nederlandse schoolsysteem. Gemiste jaren van school, de taalbarrière en verschillen tussen het schoolsysteem en de manier van lesgeven in hun thuisland en Nederland hinderen de opleiding van kinderen, en kunnen tot demotivatie en een minderwaardigheidsgevoel leiden. Jij ondersteunt hen bijvoorbeeld bij het maken van hun huiswerk of met aspecten van het curriculum, die ze moeilijk vinden.

Functie-eisen

  • Je bent bereid om kinderen te helpen met hun schoolwerk in het  één van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, Nederlands, Frans, Duits en Engels.
  • Je houdt er rekening mee dat het leerproces van kinderen ernstig onderbroken is en dat je niet altijd kunt vertrouwen op voorkennis. Wees daarom bereid om concepten op verschillende manieren uit te leggen.
  • Je hoeft geen wiskundegenie te zijn of perfect Engels te spreken! Belangrijker is het om naar de kinderen te luisteren, uit te zoeken wat hun persoonlijke hindernissen zijn en hen aan te moedigen.
  • Je wilt een positieve invloed hebben op het onderwijs van kinderen

Werktijden

De begeleiding zal waarschijnlijk wekelijks of één keer per twee weken plaatsvinden op dinsdag- of zondagmiddag/avond. Dit is afhankelijk van je beschikbaarheid.

Wat wij bieden

  • Een interessante functie in een dynamische culturele, sociale, prettige omgeving. 
  • Relevante pedagogische ervaring en kennis van het leerproces en het te overbruggen onderwijs  proces.
  • Mogelijkheden om meer te leren over andere talen en culturen.
  • Mogelijkheden om een sociaal-cultureel/ leerproces onderzoek te verrichten.
  • Flexibele uren: werktijden en uren zijn tussen 2 tot max 5 uur per week.
  • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van LSM, zoals het eetcafé, onze muziek- en dansavonden en concerten (zodra bijeenkomsten weer toegestaan zijn).

Interesse

Beschrijf jouw motivatie, talenten en deskundigheid in een korte brief en stuur deze naar info@leidssteunloket.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 06 85 88 74 63.