Energiecoach

In Nederland zal de komende 30 jaar veel veranderen op het gebied van energie, ook in Leiden. Ben je op zoek naar voldoening door het energiegebruik te verduurzamen? Wil je je buren in hun eigen taal helpen energie te besparen?

Energiehelpdesk migranten

In het project Energiehelpdesk migranten bieden onze vrijwilligers/energiecoaches informatie en advies over doorverwijzing naar en begeleiding en bemiddeling met energiebedrijven. Zo ook samenwerking met wijkambassadeurs, energiecoaches en de organisatie GaGoed voor afspraken over energiebesparende mogelijkheden. Het LSM streeft naar een Energiehelpdesk in diverse talen; naast Nederlands, Engels en Arabisch gaat het om Frans, Perzisch, Turks, Tigrinya en meer.

Het streven is zo veel mogelijk groepen en meertalige migranten in Leiden te bereiken. Om beter zicht te krijgen op energiearmoede is van belang niet alleen naar de betaalbaarheid van de energierekening te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de woning en de mogelijkheden van bewoners om die te verduurzamen.

De vrijwilligers/energiecoaches komen bij de mensen thuis en geven niet alleen tips en advies maar brengen ook gratis kleine veranderingen aan in huis, zoals het plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie.

Wie zoeken we?

Je bent enthousiast, gezellig, vriendelijk, beleefd en internationaal georiënteerd. Iemand die graag een praatje maakt met zijn buren en naast het Nederlands ook Arabisch, Turks, Perzisch, Amhaars, Tigrinya, Engels, Spaans, Frans of andere talen spreekt.
Wil je ervaring en kennis met verduurzaming en besparing van energie opbouwen? Ben je in de beginfase van je werkcarrière in Nederland? Vind je het leuk om als vrijwilliger actief te zijn? Dan is dit zeker iets voor jou!

Taakomschrijving

  • Als energiecoach voor huurders ben je specialist energiebesparing.
  • Tijdens het spreekuur van de Energiehelpdesk migranten verstrek je informatie en advies over energiebesparing
  • Je komt bij mensen thuis en brengt ook gratis kleine maatregelen in huis aan.

Wat biedt het LSM?

  • Een gratis (online) training via een gerenommeerde organisatie. Tijdens de training leer je alles wat je moet weten en kunnen.
  • We zorgen ervoor dat je zo veel mogelijk in je eigen buurt aan de slag gaat.
  • Je ontvangt een vergoeding voor je werkzaamheden als energiecoach voor huurders.
  • Een interessante functie in een dynamische, culturele en sociale omgeving.
  • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van het LSM, zoals eetcafé, muziekavonden et cetera.
  • Mogelijkheden om meer te leren over andere talen en culturen.
  • Flexibele uren: de werktijden zijn doorgaans twee tot maximaal vijf uur per week.

Interesse?

Beschrijf je motivatie, talenten, deskundigheid en beschikbaarheid: wat kan en wil jij voor ons betekenen? Stuur een korte brief naar info@leidssteunloket.nl.
Tel: 06 85887463.